Сабақтың түрі: аралас сабақ
Сабақтың әдісі-тәсілі: сұрақ-жауап, топпен жұмыс, тест, ой-қозғау.
Сабақтың көрнекілігі: тірек сызбалар, слайдтар, сулықтар, дастархан жабдықтары.
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: Дастарханды жабдықтай отырып, сулықтарды бүктеу тәсілдерін үйрену.
Дамытушылық: Оқушының алған білімін өз бетінше қолдана білу қабілеттілігін дамыту және нәзік икемділік пен ептілікті бейімдеу.
Тәрбиелілік: Оқушыларды тазалыққа, ұқыптылыққа, эстетикалық талғамның жоғары болуына тәрбиелеу. Сабақтың барысы:
- Ұйымдастыру кезеңі.
- Үй тапсырмасын тексеру.
- Жаңа сабақ «Бәрін білгім келеді»
- Сарамандық жұмыс «Көзбен көру, ойды бөлу, меңгеру »
- Бекіту
- Қорытынды
- Үйге тапсырма
Үй тапсырмасы бойынша оқушы білімін тексеру
- Шай дегеніміз не?
- Шайдың пайдасы мен зияны?
- Шайдың Отаны қай жер?
- Шайды қалай сақтау керек?
- Шайды неше минут бұқтырады?
- Шығыс елдеріне шай қай жылдары келе бастады№
- Кофе дегеніміз не?
- Кофені қалай даярлаймыз?
- Кофенің Отаны қай жер?
- Кофе деген сөз қайдан шыққан?
- Дастархан басында дұрыс отыру мәдениеті
- Тазалық талаптарын еске түсіру
Бекіту сұрақтары:
- Қонақжайлылық дегеніміз не?
- Ел ішінде «кісі түсетін үй» деген жақсы сөз бар, бұны қалай түсінуге болады?
- Дастарханды жабдықтау дегеніміз не?
- Асханалық ыдыстар қызыметіне қарай қандай болып бөлінеді?
- Дастарханды қалай жабдықтаймыз?
- Сулықтар не үшін қажет?
- Сулықтардың неше түрі бар?
Үйге тапсырма: «Ізденген жетер мұратқа»
Қонақжайлылық дегеніміз не? тақырыбына эссе жазу.