Дайындалуы
1) 6 жұмыртқаны ағын болек сарысын бөлек екеуіне қантты бөліп салып миксерлейміз. Тура фотодағыдай.
2) жұмыртқаның ағына сарысын қосып араластырамыз қасықпен жəй жəй.
3) ұн+какао+разрыхритель = араластырып ситодан өткізіп алып жұмыртқаға салып бір келкі араластырамыз бір бағытпен .
4) осы масса үстіне еріп суытып алған слив майды шетіне құйып қамырымызды тағы бір келкі етіп араластырып қасықпен. Бир келкі болғанда формаға құйямыз.
5) алдын ала қызып тұрган 180гр пешке 25-30 минут писирип аламыз.
6) піскен бисквитімізді абден суытамыз. Суыған соң арасынан бөліп торт дайындауға əзірлейміз.
КРЕМ арасына:
1банка сгущенка +300гр слив масло комнат темпер = миксерлейміз. Қою крем болады үстіне 2 ас қасық какао саламыз ситодан өткізіп тағы миксерлейміз. Крем дайын.
Торттың сыртына пропитка:
Қазақстан шоколад 100гр + 2ас қасық слив май + 5ас қасық сүт +2 ас қасық су= осыларды шұңғыл ыдыска салып қайнап тұрған судың буына қойып араластырып түрып ерітеміз. Еріген соң суытып аламыз.
Тортты жинаймыз арасына крем жағамыз. Тортты жинап 5-10 минутка холод қоямыз. Шоколад дайын болғанша. Шоколадты суытып барып құямыз тортқа.
Ал сəндеу жағы ол өз еркіңіз. Тортты 2-3 сағат холод қойсаңыз болды жұп жұмсақ болады. Ұзақ тұрудың қажеті жоқ.
ТОРТТЫ СƏНДЕЙТІН БОЛСАҢЫЗ ШОКОЛАД ҚҰЙҒАН СОҢ 1 САҒАТ ХОЛОД ТҰРСЫН. СОНДА ШОКОЛАД ҚАТЫП БЕТІН САНДЕУГЕ ОҢАЙЫРЫҚ ЖҰМЫС ЖАСАУҒА.
Ас болсын