Торт "Муравейник"
Құрамы:
Қамырына:
500 гр. ұн
200 гр. Сары май н/е маргарин
3 ст.л қант
4 ст.л сметана
2 ч.л рахрыхлитель
Кремге:
200 гр. сары май (бөлме температурасындағы)
400 гр. сгущенка
Сәндеу үшін:
Мак пен шоколад
Дайындалуы:
1)Маргаринді ертіп, қант пен сметана қосып араластырамыз.
2)Ұн мен рахрыхлительді араластырып алып қосып қамыр илейміз.Мұздатқышқа 40-60 минутқа қатырамыз.
3)Тапаға пергамент қағазын төсеп, бетіне қамырды тёркадан немесе мясорубкадан өткіземіз.190°қа қызып тұрған пешке 20 минуттай пісіреміз.
4) Піскен муравейниктерді суытып, қолмен еземіз барін бир қалыпта болу үшін.
Крем дайындау үшін:
Май мен сгущёнканы қатты деңгейде ұзақ миксерлейміз.Крем дайын!
Үгітілген муравейниктерді кремге араластырып, тарелкеге тау сияқты орналастырамыз тегістеп.
Бетіне мак себеміз.Жəне шоколадты үккіштен өткізіп себеміз.Дайын