Аскөк (укроп) көк пияз, базелик және басқа да дәмдеуіш шөптерді ағзаның санитары десек те болады. Өйткені олардың құрамында ағзадағы тотығу процесін болдырмайтын заттек антиоксидант мол. Біз кейде тамаққа , салатқа қосатын шөптерді кептіріппайдаланғанды үнемді әрі тиімді көреміз. Бірақ олардың дәрумендік қасиеті жасыл қалпында басымырақ болады. Олай болса, "жаздың күні бір жылға азық" деген қағиданы ұстана отырып, ағзамызды да жаз бойы табиғат ана жаратқан пайдалы дәрумендер мен жетілдірген жөн. Оның үстіне бұл үшеуі де қолжетімді бағада , әрі қашанда базарларымыздан табылатын өнімдер.