Котлет
Ингридиенттері:
• Фарш 1-1,5 кг.
• Картоп 3-4 дана
• Пияз 3-4 дана
• Ақ нан 1 дана
• Жұмыртқа 1 дана
• Сүт
• Тұз, бұрыш, горчица , өсімдік майы
Дайындалуы:
Картоп пен пиязды тазалап, блендерден немесе ет тартқыштан өткізіңіз. Нанды турап, сүтке толық батып тұратын етіп жібітіп қойыңыз. Наннан сүтті сығып алмай фаршқа салыңыз, тіпті сүтпен қоса құйсаңыз да болады. Жұмыртқа, бұрыш, тұз, горчица қосыңыз. Тұзды көп қосып жібермеңіз. 1ас қасық өсімдік майын қосып фаршты жақсылап араластырыңыз. Содан соң иленген қамыр сияқты 10 минутқа болсын тыныш қойып қойыңыз. Қазаныңызға көп емес май қыздырыңыз. Сулы қолмен катлеттерді пішінге келтіріңіз. Сосын отты пәс қойып қуырып алыңыз. Катлеттің бір беті қызара бастағанда екінші бетіне аударып қақпағын жауып пісіріңіз. Сонда бір беті қуырылады, келесі беті бұқтырылады. Катлеттер жұмсақ әрі сулы болады.
Асыңыз дәмді болсын!!!