Салат Икра
Құрамы:
3 шт. Баклажан
3 шт. үлкен жуа
3 түйір чеснок
3 шт. үлкен сəбіз
3 шт. болгар бұрышы
7-8 шт. қызанақ
1) көкөністерді аршып, жуып, ұзыншалап тураймыз
2) баклажанды 15-20 минутқа тұз суға салып қоямыз.
3) қазанды қыздырып 1кесе май құямыз шəй ішетін кіші кесе болса. (Молшері)
4) май қызғанда пияз бен чеснок қуырамыз 2-минут + сабіз саламыз 3 минут қуырамыз + перец саламыз барін араластырып 3минут қуырамыз + судан алған баклажанды салып тағы 2-3 минут қуырамыз бəрін араластырып ең соңында помидор салып тағы 3-4 минут қуырамыз , үстіне тұз, қара бұрыш, 1шт лавр жапырағын саламыз даміне қарсай сосын 0,5кіші кесемен су құйып бир араластырып қазанның астын басамыз 15 минутке. 15 минуттан сон салат дайын. Қазаннан баска ыдыска ауыстырып салатты суытамыз. Дастарханға суытып қоямыз.
Салат аз аздан жасап бир екі кунде жеп қою керек айтпесе ашып дами өзгереді ұзақ тұрса.